+31(0)546 657 760 info@deborduurshop.nl

EEN PATCH IS EEN REPARATIE EN/OF LAP STOF, EEN BADGE IS TER PROMOTIE, SUPPORT, HET AANTONEN VAN RANG OF TER  IDENTIFICATIE.

Dit is een BADGE

Wat is het verschil tussen een badge en een patch Een badge is ter identificatie Laat zien waar je bij hoort bedrijf club vereniging overheid militair etc

Dit is een PATCH

Wat is het verschil tussen een badge en een patch een patch is een reparatie stoffen reparatie of patch of patchwork software reparatie patchwork pexels daniel adesina 15951991

Ter verduidelijking wat het verschil tussen een badge en een patch is;

Een badge is een

textiel stoffen, kunststoffen, houten of metalen “uitsnijding” en/of grafisch kunstwerk, welke als achtergrond dient voor een daarop geborduurd, bedrukt of geweven, logo, tekst, naam, een rang of stand, waarmee d.m.v. vormgeving en stijl een uiting van een bedrijf, vereniging of andere instellingen en/of organisaties, wordt weergegeven om te promoten en/of te identificeren. In die hoedanigheid kun je badges onderscheiden in emblemen, insignes, schuifpassanten, kamplapjes, naambadges en onderscheidingen.

Een patch is een

(op)lap middel. Een kapotte broek, sok of andere kleding of textiel kan d.m.v. een patch (net zoals patchwork), ofwel een lap stof genoemd, gerepareerd worden, ofwel is het een stukje software om een digitale code / programma te herstellen. Een patch is dus een reparatie, een textiellap of een pleister.

Wat is een combadge™?

Combadge™ is een oplossing voor logo’s met veel detail en/of kleurovergangen en combineert bedrukken en borduren. (Combinatie badge dus. Niet te verwarren met de communicator badge uit Straktrek) Marieke Lubach is de uitvinder van de gecombineerde badge. Dat kwam omdat wij een oplossing zochten voor een logo met veel detail (niet te borduren) en kleur overgangen (gradiënts kunnen niet mooi geborduurd of geweven worden maar wel bedrukt). Wij hebben beide technieken in huis en omdat Marieke niet alleen professioneel borduurder is, maar het bedrijf ooit uit de hobby is voortgekomen is de creativiteit is altijd gebleven. En dus was daar de geboorte van de combadge™

Wat is een embleem?

Emblemen worden vaak gebruikt op uniformen van clubs of organisaties. Het is ook gewoon een badge, beeldmerk of logo met een merkteken of herkenningsteken. Bij de scouting en ook op een militair uniform of politie uniform wordt vaak gesproken over een embleem. Bij de scouting wordt ook wel eens gesproken van een “kamplap”.

Wat is een insigne?

Een insigne wordt meestal gedragen op kleding of uniformen (zoals de schuifpassant) om de identiteit of rang van de drager te bevestigen. Maar is ook gewoon een badge. Bikers hebben vaak verschillende badges en/of insignes. De top, bottom en side rockers, de 1% patch, MC badge en natuurlijk de colors. (Het logo) 

Biker patch top rocker bottom rocker mc patch jaar patch

Emblemen, Badges, Patches, Bedrukken, Borduren, Weven bij De Borduurshop BV

Bij De Borduurshop BV kunt u terecht voor het kopen van badges, emblemen, patches, kamplapjes, etc. Wij begrijpen het want we maakten al een breed scala aan emblemen en badges op verschillende stoffen maar ook op leer, pvc/tpu/sillicone en zelfs metaal, met klittenband (velcro), magneet, speldje, knoopsgaten en knopen en alle soorten ontwerpen en kleuren.

We bedrukten, borduurden en weven alle soorten custom badges, naam badges, logo patches, militaire badges, biker patches, airsoft badges en andere logo badges. Voor het leger, de marine en luchtmacht, special forces, politie, brandweer, scouting, bikers, bekende en onbekende bedrijven, horeca, de zorg, verenigingen en instellingen. Wij werkten zelfs al met mensen van het koningshuis.

Met andere woorden, of u nu op zoek bent naar een unieke manier om je kleding op te fleuren, of een eigen logo wilt laten namaken en hoe u ze ook noemt, wij kunnen u verder helpen.

Beste borduur professionals van collega borduurbedrijven. Nu we het toch over de terminologie van ons vak hebben;

Waarom is terminologie van belang?

Terminologie is van belang omdat het helpt bij het bepalen van de juiste betekenis van woorden en zinnen, waardoor de communicatie tussen mensen die dezelfde taal spreken, vereenvoudigd wordt. Het is van belang voor de juiste interpretatie van geschreven en gesproken taal. Door het gebruik van terminologie kunnen mensen verwarring en miscommunicatie en dus fouten voorkomen.

Een borduurder of puncher, van een borduurbedrijf, hoeft een logo niet te digitaliseren.

Borduurders programmeren een bestand dat al gedigitaliseerd is naar een bestand dat gelezen kan worden door een borduurmachine. Dat heet een borduurbaarbestand maken.

Dat heet dus niet een borduurkaart maken zoals vroeger en ook niet niet digitaliseren.

Digitaliseren is iets analoogs omzetten naar digitaal bestand.

Het is mogelijk dat u een plaatje op een papiertje ontvangt en gaat scannen om het om te zetten naar een borduurbaarbestand. Die handeling heet digitaliseren. 

Wanneer u werkt met een borduurkaart, wordt het hoog tijd dat u nieuwe apparatuur aanschaft. 

Ik weet het, ik ben een irritante betweter. Klachten mag u mailen naar ronald[at]deborduurshop.nl

Wilt u weten waar de term borduurkaart vandaan komt: kijk dan even op https://logo-digitaliseren.nl Daar willen wij in de komende jaren, als ons de tijd is gegund, zoveel mogelijk borduurinfo op zetten. Want borduren is niet alleen een vak, maar het is ook leuk.

Dus;

“Een patch is een reparatie en/of lap stof, een badge is ter promotie, support, het aantonen van rang, of ter identificatie”

FOR ALL THE PROFESSIONALS WHO STILL CALL A BADGE A PATCH; “A patch is a repair and/or piece of fabric, a badge is for promotion, support, showing rank, or for identification​.”

FÜR ALLE FACHLEUTE, DIE EIN PATCH IMMER NOCH ALS BADGE BEZEICHNEN: “Ein Patch ist eine Reparatur und/oder ein Stück Stoff, ein Badge dient der Beförderung, der Unterstützung, der Darstellung des Ranges oder der Identifizierung.”

POUR TOUS LES PROFESSIONNELS QUI APPELLENT ENCORE UN BADGE UN PATCH ; “Un patch est une réparation et/ou un morceau de tissu, un badge sert à la promotion, au soutien, à l’indication du grade ou à l’identification.”

 

Welke andere informatie zou u kunnen helpen een beslissing te nemen of u door ons wilt laten borduren, bedrukken, wij uw badges mogen maken, of welke kleding of textiel u wilt ontvangen?


ONZE WERKZIJZE IS ALS VOLGT;

  1. U levert uw logo, naam en/of tekst aan.
  2. U laat ons weten hoe groot u het geborduurd of bedrukt wenst te hebben
  3. U laat ons de aantallen weten
  4. Indien u nog kleding of textiel nodig heeft, horen wij dit graag.
  5. Heeft u een deadline en/of spoed, ook vooraf laten weten a.u.b.
  6. U ontvangt van ons een offerte
  7. Indien akkoord bent met de offerte, gaan wij voor u aan het werk.

(Afhankelijk van de techniek en of er kleding/textiel door ons geleverd mag worden, houden wij uiteraard eerst contact, leveren eventueel (digitale) voorbeelden e.d. alvorens wij daadwerkelijk gaan borduren of bedrukken)

Hoe meer informatie u ons geeft, hoe minder contact momenten er nodig zijn.

Het formulier hier onder slaat niets over en scheelt u veel tijd.

1 - Stuur ons uw logo, plaatje of tekst voor een offerte
2 - Wat zijn de aantallen?
3 - Wanneer heeft u het uiterlijk nodig?
4 - Bedrukt, geborduurd of badges? (evt. type badges?)
5 - Borst, rug schouder o.i.d. bedrukken/borduren
6 - Weet u al wat voor formaat? (of advies)
7 - Welke kleding of textiel u wellicht nodig heeft
8 - Eventuele andere vragen of opmerkingen zijn van harte welkom
evt.: info@deborduurshop.nl, of tijdens werktijden via chat of whatsapp

"Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het doel waarvoor u ons benaderd en wij zullen ze  verwijderen wanneer u hierom vraagt".

HEEFT U EEN DEADLINE EN UW BORDUUR OF DRUK ORDER MET SPOED NODIG?

Geef dit dan a.u.b. bij het eerste contact aan. Niet achteraf. 

Telefoon +31 0546 657 760 De Borduurshop BV werkkleding promotie kleding bedrijfskleding logo bedrukken borduren

Tel.

+31 (0)546 657 760

whatsapp icoon wit borduren bedrukken de borduurshop bv

Whatsapp

+31 (0)613 048 399 (alleen tekst)

Marieke's vlog voor borduurprofessionals (marieke's blog)

Voor Marieke begon het begin 90er jaren met de hobby van borduren. Ze weet als geen ander hoe het is om te starten en tegen welke problemen je aanloopt. Ze helpt regelmatig borduurbedrijven en starters in de borduurbranche met het oplossen van problemen en het maken van logo borduurbestanden. (wat ten onrechte vaak logo borduurkaart of logo digitaliseren wordt genoemd)

Wanneer wij tijd hebben proberen wij de oplossingen voor de problemen waar wij vragen over krijgen, online te zetten. Hieronder vindt u de filmpjes op Marieke haar youtube kanaal

TIP! De Bloopers zijn erg leuk

artikelen (blog);

Wat is bedrijfskleding, promotionele kleding, werkkleding?

Promotionele kleding, werkkleding en bedrijfskleding zijn drie verschillende soorten kleding die bedrijven gebruiken om hun identiteit te versterken en te promoten. Promotionele kleding wordt gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten tijdens evenementen, werkkleding wordt gedragen om een eenheid te creëren in een professionele omgeving en bedrijfskleding wordt gebruikt om de bedrijfscultuur en waarden te benadrukken.

Waarom promotioneel bedrukken, borduren of badges?

Borduurbedrijf De Borduurshop BV biedt een breed scala aan kleding, promotioneel borduren, bedrukken en badge-oplossingen. Door hun jarenlange ervaring in textielbewerking, kwaliteit materialen en een uitgebreide collectie garens, kunnen zij de beste oplossing bieden voor iedere klant. Of het nu gaat om een bedrijfslogo, een slogan, een foto of een andere afbeelding, De Borduurshop BV helpt je de beste oplossing te vinden.